Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Бюджет» № 48, 2021

December 3, 2021

Шановні колеги!
Не пропустіть! З 1 грудня поточного року підвищується МЗП: місячна – до 6 500 грн, а погодинна – до 39,12 грн. Також згідно зі ст. 7 Закону № 1082 зріс до 2 481 грн ПМ для працездатних осіб. Розглянемо в цьому випуску, на що впливають зазначені зміни та що слід урахувати бухгалтеру в роботі.
Антоніна КЛИМЕНКО, начальник управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки України, на сторінках сьогоднішнього номера надає відповіді на ваші численні запитання:
• щодо видатків освітньої субвенції, цільовим призначенням яких є оплата праці педагогів; чому дехто з місцевих бюджетів недоотримав потрібне фінансування, а дехто, навпаки, отримав більше, та як уникнути цього наступного року;
• чи виплачується заробітна плата асистенту вчителя в період, коли заклад загальної середньої освіти перебуває на дистанційній формі навчання;
• чи обов’язковою є вакцинація та відсторонення від навчального процесу таких його учасників, як студенти та інші здобувачі освіти закладів вищої освіти;
• чи може керівник школи без профкому розподіляти педагогічне навантаження між учителями та скасовувати доплати за завідування навчальними кабінетами й методичними центрами;
• чи зберігається заробітна плата та обсяг педагогічного навантаження викладачеві фахового коледжу після повернення на роботу з відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку?
Крім того, ви дізнаєтеся, як застосувати на практиці норми Порядку надання допомоги з часткового безробіття, зважаючи, що більшість регіонів нашої країни перебуває зараз у «червоній» зоні.
Кожен роботодавець знає, що лікарі медзакладів певних категорій мають пільги, серед іншого і право на додаткові відпустки за особливий характер праці. Адже серед великої кількості нововведень у Класифікаторі професій змінилися й назви професій лікарів: деякі вилучено і введено нові. У консультації розглянемо, що саме змінилося для окремих категорій лікарів стосовно додаткової відпустки за особливий характер праці.
Відсторонення працівників від роботи можливе з різних причин, а в умовах складної епідемічної ситуації роботодавці змушені відсторонювати ще й невакцинованих осіб. Звісно, відсутність фахівців призводить до того, що установа не може виконувати покладені на неї функції. Тож у цій консультації надамо дієві поради роботодавцям, які допоможуть усунути проблеми.
Службову діяльність держслужбовці здійснюють протягом певного робочого часу, після закінчення якого та в інших випадках вони мають право на відпочинок. Пропонуємо розглянути, як законодавство регулює порядок роботи та відпочинку цієї категорії працівників.
Читайте «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» у Фейсбуці, на порталі https://budget.uteka.ua/ та в друкованому вигляді, і ви завжди матимете цінну практичну інформацію, яка допоможе долати проблеми в господарській діяльності.

Із «БАЛАНС-БЮДЖЕТОМ» завжди є рішення!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» на 2022 рік,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!