Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Агро» № 4, 2022

January 21, 2022

Початок 2022 року видався багатим на різноманітні зміни в законодавстві.
Із цього року підприємства птахівництва не можуть бути платниками єдиного податку четвертої групи. Причому в Податковому кодексі не уточнюється, чи має значення, яку саме частку в доходах займає діяльність із розведення птиці та/або м’яса птиці. Тому такі підприємства не знають, можуть вони бути в поточному році єдинниками четвертої групи чи ні. У статті «БАЛАНС-АГРО» № 4 ми запропонували варіанти розв’язання проблеми, які допоможуть єдинникам залишитися у четвертій групі.
Одним із топ-питань січня було питання про використання РРО платниками єдиного податку четвертої групи. Спішимо заспокоїти: серед таких платників в обов’язковому порядку повинні застосовувати РРО тільки фізособи-підприємці (це сімейні фермерські господарства без статусу юрособи). А от для юросіб – єдинників четвертої групи в правилах застосування РРО нічого не змінилося. Зокрема, як і раніше, вони можуть приймати готівку в касу за продукцію власного виробництва без РРО.
Сільгосппідприємствам, яких унесено до Реєстру отримувачів бюджетної дотації, починаючи зі звітності за січень цього року вже не треба подавати додаток 8 до декларації з ПДВ. Перехідними положеннями Податкового кодексу визначено, що такий додаток слід було подавати до 1 січня 2022 року. Нагадаємо, у цьому додатку сільгосппідприємства розраховували суму бюджетної дотації та частку сільгосптоваровиробництва в загальній сумі доходу.
Із цього року набули чинності зміни до Податкового кодексу, відповідно до яких не обкладаються ПДФО та ВЗ операції із продажу сільгоспділянок із цільовим призначенням «для ведення товарного сільськогосподарського виробництва» за умови, що ділянка перебувала у власності понад три роки. Причому без сплати ПДФО та ВЗ можуть продавати такі земельні ділянки й особи, які отримали їх у спадщину, і вимога про перебування у власності такої землі не менше ніж три роки на них не поширюється.

Також із матеріалів цього номера ви дізнаєтеся:
•    як подавати і заповнювати нову форму повідомлення про прийняття працівника на роботу;
•    що нового в організації оплати праці водіїв;
•    які перевірки не підпадають під дію мораторію у 2022 році;
•    які нюанси слід урахувати в разі надання директору позики (у т. ч. для купівлі сільгоспземлі);
•    у яких випадках підприємці можуть не застосовувати РРО, торгуючи на території села;
•    яка різниця між основними засобами та малоцінними необоротними матеріальними активами та як обліковуються такі активи.

З нами завжди є рішення!

«БАЛАНС-АГРО» – нічого зайвого, тільки важливе!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на 2022 рік,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті у разділі «Магазин».


Чому варто обрати «БАЛАНС-АГРО»

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!