Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Бюджет» № 23, 2021

June 14, 2021

«БАЛАНС-БЮДЖЕТ» – це завжди актуальна інформація, 
ідеї, рішення та допомога!

У «БАЛАНС-БЮДЖЕТІ» № 23 в розділі «Бухгалтерський облік» приділимо увагу питанням ОТГ, які утворилися під час децентралізації. Наших передплатників турбує, як проводити демонтаж будівель, у яких під час інвентаризації були виявлені перші ознаки руйнації. Хто та як має право демонтувати цю будівлю? Чи потрібні окремі дозволи на проведення таких робіт і що робити з будівельним сміттям та запасами, які будуть отримані від розбирання будівлі? 
А також надамо відповідь на запитання: чи може бухгалтерія сільської ради ОТГ обслуговувати всі бюджетні установи на території громади? Або як створити централізовану бухгалтерію? Чиїм коштом її утримувати; що входить до її повноважень; як вибудувати відносини між ЦБ та установами, організаціями на території ОТГ? 
Після того як пройшла хвиля складання об’єднаної звітності, ми нарешті дочекалися прийняття «довідкових» розрахунків в електронному вигляді. Усі тепер напрацьовують досвід з їх формування. Тож проаналізуємо загальні вимоги до складання та приклад подання «довідкового» розрахунку. 
У розділі «Юридичні питання» розглянемо такий важливий напрямок діяльності, як капітальне будівництво. Відносини в цій сфері є доволі складними, однак достатньо чітко врегульовані чинним законодавством. Розберемось, як оформити правовідносини сторін, а саме: укладення договору підряду на капітальне будівництво, план фінансування робіт та приймання-передання закінчених робіт.
Для безперервної та якісної роботи в установі необхідно організувати контроль за вчасним прибуттям персоналу установи на робоче місце. У розділі «Кадри та зарплата» навчаємось організовувати пропускний контроль. Адже якщо установа використовує пропускний контроль, то вже буде видно, о котрій годині з’явився працівник на роботі. Тож спробуймо з вами розібратися, хто є хто серед працівників, які обслуговують контрольно-пропускний пункт, та їх кваліфікаційні обов’язки.
У нашій постійній рубриці «Ви запитували» підготували для вас відповіді:
•    Чи обкладається ПДФО вартість проїзду, проживання та харчування учасників спортивних заходів – спортсменів – осіб з інвалідністю під час проведення тренувань, змагань або навчально-тренувальних зборів? 
•    Чи затверджено норми годин щорічного підвищення кваліфікації та як відбувається підвищення кваліфікації під час карантинних обмежень?
•    Чи можна предмет закупівлі ділити на лоти?
•    Яка різниці між посадами: директор ЗОЗ та медичний директор?

Олена АФОНІНА,
шеф-редактор журналу та порталу «БАЛАНС-БЮДЖЕТ»

Журнал «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» – нічого зайвого, лише найважливіше!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» на II півріччя 2021 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!